kolmapäev, 24. veebruar 2010

Sidruni-aprikoosikeeks


Mõnikord tekib lihtsa keeksi isu. See siin ei ole just kõige tavalisem keeks, sest kompotivirsikud ja hapukas sidruniglasuur lisavad oivalise maitsebuketi, aga valmistamine on kiire ja imelihtne. See hõrk ja mahlane keeks on kindlalt üks meie pere lemmikuid.

125 g võid
2,5,dl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
0,5 tl soodat
näpuotsatäis soola
1,5 dl hapupiima
0,5 tl riivitud sidrunikoort
2 spl sidrunist pressitud mahla
2 suuremat kompoti virsikut

Sidruniglasuur:
3 dl tuhksuhkrut
0,5-1 tl riivitud sidrunikoort
2-3 sl värskelt pressitud sidrunimahla

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa munad, samal ajal vahustamist jätkates. Lisa jahu ja sooda segu vaheldumisi hapupiimaga. sega hulka ka riivitud sidrunikoor ja mahl. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Puista peale tükeldatud virsikud. Küpseta 175 kraadises ahjus 40 minutit. Kontrolli tikuga küpsust. Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis alusele.
Sega kokku glasuur ja nirista jahtunud keeksile.

Originalaalretsept: Sidruni-mustikakeeks sidruniglasuuriga sarja 100 rooga raamatust "Kelmikad keeksid"
Seal on aprikooside asemel 2-3 dl värskeid või külmutatud mustikaid.

Esimest korda proovisingi seda keeksi mustikatega teha. Julgen tunnistada, et see oli parim keeksi maitseelamus.

Üks väike nipp, kui kasutad mustikaid: sügavkülmast võetud marjad lisa alati külmununa. Eriti vesised marjad, näiteks mustikad ja maasikad, võid enne tainasse panekut segada vähese kartulijahuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar