kolmapäev, 24. veebruar 2010

Hispaania lihapallid


Hakklihapallid tomatikastmes. Hea vaheldus näiteks Bolognese kastmele. Hakkliha ja tomatikastme maitsenüansid pääsevad hoopis teisiti esile.


Lihapallid:
0.75 dl riivsaia või paar saiaviilu
1 dl vett
1 muna
0.5 dl hakitud värsket peterselli
1 tl kuivatatud basiilikut
1 tl soola
2 küünt hakitud küüslauku
0.5 tl musta pipart
400 g hakkliha
Tomatikaste:
1 sl õli
1 sibulat
2 küünt hakitud küüslauku
1 paprikat
400 g purk konservitud purustatud tomatit

Valmistamine:
Valmista esmalt lihapallid. Pane riivsai või saiaviilud vette paisuma, siis lisa kaussi kanamuna, maitseained ja hakkliha. Sega hakkmass ühtlaseks, vormi lihapallideks ning prae need pannil kuldseks.
Kastme jaoks kuumuta õli pannil. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, prae kergelt läbi. Lisa viilutatud paprika, tomatikonserv ja maitseained.
Lisa praetud lihapallid ning hauta 15-20 minutit.


Meie sõime seda kastet koos penne makaronidega. Maitses hästi.

Retsepti leidsin jälle Nami-Nami retseptikogust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar