pühapäev, 21. veebruar 2010

Sushi


Meie pere esimesed sushi tegemise katsetused. Parimad riisi keetmise soovitused leidsin Nami-Nami retseptikogust http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=2787. Lisaks sain häid õpetusi ning inspiratsiooni http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-rice videotest.

Sushi - riisi keetmine:
250 g sushi-riisi
4 dl vett
2 spl riisiäädikat
2 spl suhkrut
0,5 tl soola

Segasin matseained (riisiäädikas, suhkur ja sool) ja kuumutasin,
kuni suhkur lahustus (ära keeda). Pesin riisi 4 korda. Seejärel
valasin niipalju vett, et see kattis riisi ja jätsin 30-ks minutiks
seisma. Valasin selle vee ära ja lisasin potti õige koguse vett.
Nüüd lasin vee keema, keetsin paar minutit kõrgel temperatuuril
ning siis alandasin kuumust keemispiirini. Lasin riisil kaane all
10 minutit keeda (vaata pakendilt keetmise aega). NB! Kaant ei
tohi ära võtta ega riisi vahepeal segada. Lõpuks lasin riisil veel
15 minutit kaane all seista. Valasin riisi madalamasse anumasse,
lisasin maitseainete segu. Ühe käega segasin plastikust labidaga
riisi ja teise käega andsin lehvikuga tuult, et riisi jahutada. Riisi
kasutatakse toetemperatuurini jahutatult ja kui kohe ei kasuta,
siis võiks riisi nii kauaks rätikuga katta.

Täidisteks kasutasime:

kurki, avokaadot, toorjuustu, lumekrabi, toorest lõhefileed,
kalamarja, seesamiseemneid
Täidiste kokku klapitamisel sai igaüks oma fantaasiat kasutada.

Lisandiks:

Jaapani soja kastet, wasabit ja marineeritud ingverit.

Kõik maitses imehästi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar